Midori Dressing Recipe - in memory of Midori Wada
Midori Dressing
ingredients:
1 medium onion (or 2 small onions)
1 1/2 tablespoons sugar
5 tablespoons Japanese rice vinegar (may substitute white vinegar)
1 teaspoon salt
5 tablespoons vegetable oil
3 1/2 tablespoons Mirin (Japanese sweet cooking wine)
3 1/2 tablespoons Sake (Japanese rice wine)
3 1/2 tablespoons soy sauce
preparation:
1. put sugar and vinegar into a jar and microwave it 50 seconds. stir it well.
2. cut an onion first lengthwise into half, then slice widthwise paper-thin. leave for 15 minutes.
3. put all ingredients into the jar. shake well.
4. chill 1 night to blend flavors. (dressing can be prepared 7 days ahead. keep refrigerated.)
美登里ドレッシング
材料:
玉ねぎ 1コ
砂糖 大さじ11⁄2
酢 大さじ5
塩 小さじ1
みりん 1⁄4カップ
サラダ油 大さじ5
酒 1⁄4カップ
しょうゆ 1⁄4カップ
作り方:
1. 砂糖と酢を広口びんに入れて約50秒チンして中から取り出したらスプーンでよく混ぜておく。
2. 玉ねぎはタテ半分に切ってから直角にウス切りにし、約15分おく。
3. 広口びんに玉ねぎと残りの調味料を加え、びんのフタをしてよくふり混ぜる。
4. このまま一晩おくと味がなじむ。このドレッシングは保存ビンに入れて冷蔵しておけば、一週間位もちます。
ingredients:
1 medium onion (or 2 small onions)
1 1/2 tablespoons sugar
5 tablespoons Japanese rice vinegar (may substitute white vinegar)
1 teaspoon salt
5 tablespoons vegetable oil
3 1/2 tablespoons Mirin (Japanese sweet cooking wine)
3 1/2 tablespoons Sake (Japanese rice wine)
3 1/2 tablespoons soy sauce
preparation:
1. put sugar and vinegar into a jar and microwave it 50 seconds. stir it well.
2. cut an onion first lengthwise into half, then slice widthwise paper-thin. leave for 15 minutes.
3. put all ingredients into the jar. shake well.
4. chill 1 night to blend flavors. (dressing can be prepared 7 days ahead. keep refrigerated.)
美登里ドレッシング
材料:
玉ねぎ 1コ
砂糖 大さじ11⁄2
酢 大さじ5
塩 小さじ1
みりん 1⁄4カップ
サラダ油 大さじ5
酒 1⁄4カップ
しょうゆ 1⁄4カップ
作り方:
1. 砂糖と酢を広口びんに入れて約50秒チンして中から取り出したらスプーンでよく混ぜておく。
2. 玉ねぎはタテ半分に切ってから直角にウス切りにし、約15分おく。
3. 広口びんに玉ねぎと残りの調味料を加え、びんのフタをしてよくふり混ぜる。
4. このまま一晩おくと味がなじむ。このドレッシングは保存ビンに入れて冷蔵しておけば、一週間位もちます。